Veeningen – Schoolweg

In de Schoolweg te Veeningen gaan we in opdracht van de gemeente De Wolden rioleringswerkzaamheden uitvoeren; na eerder onderzoek bleek een stuk DWA-riolering in slechte staat en dit gaan we als eerste vervangen.

Aangezien de diverse leidingen onder de straat doorlopen, is het noodzakelijk om de complete Schoolweg vanaf de weg Veeningen tot aan het einde van de bebouwde kom te herstellen. Dit zal uiteraard niet helemaal zonder overlast geschieden, maar we zullen zorgen voor een goede omleiding en dat de bewoners te allen tijde bij hun huis kunnen komen.

De bewoners van de Schoolweg hebben vorige week reeds een brief ontvangen van de gemeente over de werkzaamheden. Zie de bijlage.

Ook wordt er een compleet nieuwe HWA-buis (IT infiltratiebuis) gelegd. Vervolgens wordt van alle omliggende woningen de gres huisaansluiting vervangen door een dubbele gescheiden uitlegger.

Gelijktijdig maken enkele nutsbedrijven gebruik van de mogelijkheid om hun leidingwerk te vernieuwen, zoals de WMD en het Waterschap.

Update 14 december 2016; deze week is de waterschap-persleiding onder de weg Veeningen middels een raketboring op het gemaal aangesloten. zie ook de tweede bijlage met de tekst in de Hoogeveense Courant.

Het werk is grotendeels klaar, enkel de diverse huisaansluitingen door de tuinen moeten nog gebeuren.

Update 5 april 2017; deze week is er (eindelijk) begonnen met de aanleg van de glasvezelkabel. Daarop moesten wij wachten. Wij gaan nu de weg en de voetpaden opnieuw bestraten.