mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -  phone 0528-373164
 • Onze oude minigraafmachine ZX22U-2 uit 2010 is op 11 oktober 2016 vervangen door een ZX26U-5, van het gelijknamige merk Hitachi. Daar de vorige machine goed is bevallen en qua onderhoudskosten redelijk binnen het budget bleef, is wederom gekozen voor het merk Hitachi. Deze spiksplinternieuwe machine zit boordevol opties, zoals een extra hydraulische functie voor een kantelbak of sloophamer, steelwrist met draaikantelstuk, extra LED-werklampen etc. We hopen dat we hiermee weer jaren vooruit kunnen op het gebied van rioolwerk, grondwerk, aanbrengen bermverbetering en andere voorkomende werkzaamheden in de weg- en waterbouw.
  Momenteel maakt de machine zijn eerste draaiuren op de klus in Koekangerveld.
 • Ter vervanging van onze oude Iveco Trakker uit 2006 hebben we een nieuwe MAN TGS 33.440 6x6 wide spread aangeschaft. Deze auto is dinsdag 27 oktober 2015 afgeleverd door Wierda Bedrijfswagens bv. De auto kan zowel achterover als opzij kiepen en zal worden ingezet voor diverse werkzaamheden, zoals het vervoer van zand en stenen.

 • Zaterdagmiddag 22 augustus 2015 werd op het sportpark Woltingeslag in Zuidwolde tijdens de eerste JVZ open dag het onlangs aangelegde jeugdstadion officieel geopend. Het stadion kreeg de toepasselijke naam: Ab van ’t Zand-stadion, vernoemd naar wijlen de geestelijk vader van JVZ. Een bijzonder gebaar dat binnen de familie vast en zeker gewaardeerd wordt.
  Wij hebben meegewerkt aan de aanleg van het jeugdstadion en uiteraard waren we ook bereid om een reclamebord langs het veld te (laten) plaatsen. Zie bijgevoegde foto. We wensen het JVZ bestuur veel succes met deze lang gekoesterde wens, een jeugdstadion. Hopelijk zullen er nog veel spannende wedstrijden worden gespeeld.

 • Ter vervanging van de shovel uit 2007 die inmiddels bijna 10.000 uur heeft gelopen, hebben we een bijna identieke nieuwe machine weer besteld. Omdat deze in het wit werd afgeleverd en onze bedrijfskleur blauw is, hebben we hem laten overspuiten. Inmiddels is er ook reclame op aangebracht en originele typeaanduiding.

   

 • Donderdag 14 juli 2014 was het feest bij de firma Buning Wegenbouw bv te Zuidwolde; Tijdens de bouwvak-borrel werd er afscheid genomen van oud medewerker Willy Buning. Willy heeft sinds 1969 bij het bedrijf van Buning gewerkt en daarom werd hij nu nog eens goed in het zonnetje gezet. Zowel door de directie als door zijn oud collega's; beide boden hem een geschenk aan.

 • Buning doet aan anticyclisch investeren.

  In de huidige crisistijd is Buning Wegenbouw bv bezig met een forse uitbreiding van zijn terreinen.

  Ten noorden van het bestaande terrein wordt een ca 3800 m2 nieuw terrein ontwikkeld.

 • Tijdens de kerstborrel 2013 wilde de directie van Buning het feit, dat maar liefst drie medewerkers 25 jaar in dienst waren, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De heren Jaap Schonewille, Stefan Jonkman en Bert Jan van der Sleen zijn gedurende dit jaar 25 jaar (of zelfs iets langer?) in dienst bij Buning Wegenbouw bv. Ze ontvingen een mooie bos bloemen, een begeleidende envelop met inhoud en het dringende verzoek zich ook de komende jaren voor de firma te blijven inzetten met hun kennis, kunde en positieve aanwezigheid. Hiermee illustreert Buning dat het erg trots is op zijn medewerkers en het verloop bijzonder laag is. De foto's zijn niet optimaal, maar als je erop klikt, verschijnen ze helemaal.    

 • Zaterdag 2 november 2013 was op het industrieterrein Zuiderkerkes in Zuidwolde de open bedrijvendag als onderdeel van de openbedrijvendagen Drenthe.

  Diverse verenigingen en andere bedrijven elders uit Zuidwolde hadden hun  tenten opgeslagen bij ons op het terrein en de sfeer was gelijk goed. Na een wat aarzelend begin op de morgen, kwam 's middags de loop er goed in en was het gezelllig druk. Veel mensen kwamen langs en keken belangstellend rond. Tegen 16.30 werd de dag afgesloten en ging een ieder tevreden huiswaarts.

  De meeste machines en auto's hadden een wasbeurtje gehad en stonden te pronken op het terrein, zie onderstaande foto's:

 • Onze vrachtauto's worden regelmatig ingezet voor huldiging van kampioenselftallen. Hier 2 elftallen die in 2013 kampioen zijn geworden, proficiat!
   

   
 • Ons wagenpark is sinds begin mei uitgebreid met een Mercedes Sprinter 313 CDI. De auto heeft 129 pk en 3,5 ton laadvermogen. Door de 7 traps automaat is deze auto nog weer zuiniger dan zijn voorgangers. Hiermee voldoen we ook aan de doelstellingen in het kader van onze op te zetten CO2 footprint. Deze auto zal voornamelijk worden ingezet voor rioleringswerk.

  Update 14/6 eindelijk is ook de Caddy Maxi 1.6 102 pk gearriveerd, zie onder.

 • Tijdens het grondwerk voor de nieuwe parkeerplaatsen nabij het Holwortelplein in De Wijk is door medewerker Arie een bijzonder bord gevonden. Het opschrift luidt: Burgers Deventer hofleverancier en de letters ENR (wat staat voor Eerste Nederlandse Rijwielfabriek). Navraag bij het speelgoedmuseum in Deventer wijst uit dat het emaille/stalen bord gemaakt is in de periode 1922-1929 in opdracht van een voormalige fietsenfabriek! Oud stukje reclame dus. Zie onder de foto (op klikken voor vergroten).

  Toelichting: bord heeft aan beide zijden dezelfde opdruk en 2 gaten aan de bovenzijde en is vooralsnog niet te koop.

   

 • Doordat er steeds grotere bestanden (naar ons) worden verstuurd zoals foto’s, pdf’s, rsu’s (bestekken) e.d. via het internet, hebben we gemeend om ons dataverkeer verder te optimaliseren; door een nieuwe verbinding vanaf de modem/router via een netwerkkabel rechtstreeks op een aparte draad (“aderpaar”) van KPN aan te sluiten, is deze nu supersnel en staat deze volledig los van andere telecomdiensten. We hebben nu naar onze eigen server een veel hogere snelheid dan voorheen, maar wat nog belangrijker is: met een maximum bestandsgrootte van 250 Mb! Nu kunnen bijna onbeperkt grote bestanden naar ons worden gestuurd via deze supersnelle verbinding.

  Ook hebben we een wifi hotspot laten installeren voor bezoekers/medewerkers e.d.

  Hopende U hiermee in de toekomst nog beter van dienst te zijn,

  Ergbert Buning

  Buning Wegenbouw B.V.

 • Nadat van de oude shovel merk Terex Schaeff type TL100 bouwjaar 2007 net na de bouwvak de motor was opgeblazen, was het tijd om naar een nieuwe uit te kijken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een Kramer. Een Kramer zult U denken..? Inderdaad een Kramer Allrad type 680. Deze machines staan erom bekend dat ze onder meer goed overweg kunnen met het trekken van een aanhanger. Alhoewel shovels daar in eerste instantie natuurlijk niet voor bedoeld zijn, hebben we er vaak een aanhanger met minikraan achter. Bovendien heeft dit type machine een ruime cabine, een uiterst krappe draaicirkel en een hoge rij-snelheid. Al met al leek het ons wel een probeersel waard om eens een Kramer aan te schaffen.

  Zie ook het artikel in het blad Bouwmachines

  Inmiddels is de machine operationeel en voldoet ruim aan de verwachtingen.

 • Zoals vermeld in het artikel Duurzaamheid, worden twee van onze voertuigen vervangen. Het eerste nieuwe voertuig, een Mercedes Sprinter 316CDI E5, is deze week opgehaald bij de dealer. Hiermee wordt één van de oude Caddy's uit 2006 vervangen. Bij het kiezen van een nieuw voertuig letten we op veel facetten, zoals de ergonomie, de gebruiksvriendelijkheid en het brandstofverbuik. Wij denken dat onze nieuwe Sprinter goed inspeelt op de groeiende behoefte naar duidelijke en heldere afzettingen en bebordingen bij wegwerkzaamheden. Zo kunnen we bijdragen aan een betere communicatie naar de omgeving en de verkeersveiligheid.

  De tweede nieuwe bedrijfsauto is inmiddels ook afgeleverd; een verlengde Volkswagen Caddy GP 1.6 TDI. Deze uitvoering heeft net iets meer  ruimte dan een gewone Caddy. Hiervan is het tussenschot (scheidingswand) verder naar achteren geplaatst zodat de zitruimte wat comfortabeler is. Verder is de  auto met extra opties uitgerust zoals het comfortpakket en Bluemotion technologie.

  Hieronder enkele foto's van de auto's, nu met reclame erop.

 • Afgelopen vrijdagmiddag 9 maart 2012 zijn diverse deelcertificaten uitgereikt aan onze medewerkers. De heer René du Pon van Fundeon uit Harderwijk was zo vriendelijk om de certificaten uit te reiken, waarvoor onze hartelijke dank. Tevens heeft hij van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze medewerkers te wijzen op het belang van scholing/opleiden en de mannen gewezen op evt. verdere scholing.

  De certificaten / deelkwalificaties zijn op divers gebied: onderhoud machines, grondwerk, veiligheid, straatwerk etc., zodat er eigenlijk voor elke medewerker wel wat interessants tussen zat.

 • Afgelopen vrijdagmiddag vond een feestelijke diploma-uitreiking plaats, onder het genot van een hapje en drankje. In het kader van anticyclisch opleiden hebben onze medewerkers hun diploma uitgereikt gekregn.

  De heer Dirk Lont van het Infra College uit Groningen heeft de officiele uitreiking op zich genomen, waarvoor onze hartelijke dank.

  Een aantal medewerkers heeft het diploma Aankomend straatmaker gehaald en een aantal het diploma Aankomend riolerings- en wegenwerker. De interne scholing heeft afgelopen winterperiode plaatsgevonden.

  Gefeliciteerd! We zijn trots op jullie!

 • Op de rioleringsklus aan de Zanderhof te Hoogeveen is onze nieuwe midi kraan Hitachi ZX38U-3 voor het eerst getoond. We hebben hier een stuk riolering van ø200 vervangen in opdracht van de gemeente. Machinist René heeft hier zijn kunsten getoond met deze machine van het type binnendraaier, die onder andere een kantelbak heeft. Deze kraan is breed inzetbaar voor diverse grondwerkklussen, zoals het afwerken van bermen en het aanbrengen van grasplaten. Zie onderstaande foto's.

 • In het kader van anticyclische scholing zijn donderdag 4 november 2010 in het Infra-huis van de Goa infra groep te Groningen de eerste diploma's uitgereikt aan onze medewerkers. Ze hebben allemaal het diploma Aankomend riolering- en wegenwerker gehaald. Gefeliciteerd!

  De afgelopen winterperiode zijn wederom een aantal mensen intern opgeleid voor bovengenoemde functies, deze mensen krijgen uiteraard binnenkort ook een diplma. Daarnaast zijn een aantal medewerkers opgeleid voor het diploma Aankomend straatmaker. Binnenkort worden deze diploma's met een feestelijk tintje uitgereikt.

 • Hier een eerste impressie van de beurs van afgelopen weekend. Nadat de vrijdag wat aarzelend startte, gingen zaterdag en zondag alle registers open, soms was het zelfs dringen om bij de diverse stands te komen. Erg veel (oude) bekenden kwamen een praatje maken, veel mensen vroegen om informatie over diverse produkten en/of diensten en uiteraard kwam de jeugd langs voor wat reclamemateriaal. Wij, als medewerkers van Buning, kijken voldaan terug op deze beurs. Uiteraard bedanken wij de charmante gastvrouwen die ons de afgelopen 3 dagen hebben geholpen bij de stand.

 • Zuidwolde - Buning Wegenbouw bv begint voortvarend aan het nieuwe jaar 2011.

  Net voor het afsluiten van het jaar 2010 is de nieuwe minikraan afgeleverd. Het is een Hitachi, type is ZX22U-2. De machine zetten we in op diverse klussen, zoals het aanbrengen van grasplaten in de bermen, riolering aanleggen en meer.

 • Met man en macht is zaterdagmiddag deze reclame-uiting door de sponsorcommissie geplaatst op het hoofdveld van VV Zuidwolde. Aan de totstandkoming van deze reclame-uiting is medewerking verleend door Python en Hutabouw.

  Hiervoor onze hartelijke dank!