Reconstructie Gedempte Wijde Wijk

Reconstructie Gedempte Wijde Wijk

Een ander mooi project van ons dat ook na de bouwvak is opgestart; de (langverwachte) reconstructie van de Gedempte Wijde Wijk in Kerkenveld. Na uitgebreide informatie voor de aanwonenden en omgeving zijn we onlangs gestart met het wegfrezen en afvoeren van de teerhoudende asfaltlaag. Hierbij breken we de oude bermverharding en andere funderingslagen op en voeren dit ook af. De nieuwe wegfundering wordt breder en daardoor moeten we een strook berm afgraven. Ook kijken we naar zwakke plekken in de berm (veen) en vervangen dit door steviger materiaal. Hierna volgt de opbouw en brengen we een nieuwe funderingslaag aan van hydraulisch menggranulaat aan en uiteindelijk brengen weer een asfaltverharding aan. Ook vervangen we het persriool onder de weg en krijgen de bewoners een nieuwe inritconstructie. Verder leggen we over de volledige lengte aan beide kanten nieuwe bermverharding (Secubrics).

Het werk aan de Gedempte Wijde Wijk wordt in 2 fases uitgevoerd. Eerst van de kruising met de Albert van Daatselaarweg tot de kruising met de Braambergerweg. Daarna het gedeelte richting de Riegshoogtendijk. Op de kruising met de Braambergerweg komt een verkeerplateau van klinkerverharding, zoals we elders in de gemeente ook al meer van deze snelheidsremmende maatregelen hebben uitgevoerd.

Speciaal aan het project is de 9000m2 deklaag van speciaal laagtemperatuur asfalt, dit materiaal is geproduceerd met een maximale temperatuur van 110 graden Celsius. Vanwege deze veel lagere temperatuur dan traditioneel asfalt is een grote energiebesparing en CO2-reductie weten te behalen.