Groene Hart Zuidwolde overzicht 1

Groene Hart Zuidwolde 2021

In het Groene Hart in Zuidwolde zijn we de afgelopen periode druk geweest met verschillende projecten. Allereerst hebben we een zgn. graswapening aangelegd op de plaatsen die in de toekomst zwaar worden belast, zoals (het plaatsen van) een feesttent. Ook wel het evenemententerrein genoemd.

Daarnaast wil de gemeente in de toekomst het rioleringsstelsel opsplitsen in hemel- en vuilwater. Het overtollige regenwater uit de omliggende straten zoals de Krayenkamp en de Kerkinge (waar vaak problemen zijn na hevige buien), wordt dan tijdelijk opgevangen in een waterberging (zie foto’s). Deze hebben we geheel in eigen beheer aangelegd, incl. de licht gebogen muren.

Ook zijn de diverse wandel- en fietspaden opnieuw aangelegd. Verder hebben we de plaatselijke school en buurtvereniging geholpen met de aanleg van een bloemenweide en komt er in de toekomst waarschijnlijk nog een speeltuin. Als laatste is de riolering/afwatering naar de pompput in de Reuvenkamp verbeterd. Hierop is de drainage, indertijd door ons aangelegd, ook op aangesloten.